Cine se poate înscrie în proiect?


Tineri NEETs (persoane ce nu sunt ocupate și nu urmează nicio formă de educație):

 • Cu vârsta între 16 și 29 de ani

 • Cu domiciliul sau reședința în regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea)

 • Profilați și înregistrați de către SPO (Serviciul Public de Ocupare).

Experții din proiect vă vor sprijini în vederea înregistrării la SPO și realizării dosarului de înscriere în proiect.

Ce oferă proiectul?

 • Îndrumare către Serviciul Public de Ocupare (AJOFM din județul dumneavoastră) pentru a vă înregistra și profila

 • Cursuri online pentru dobândirea de competențe antreprenoriale, financiare și juridice (gratuite și certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări), durata 40 de ore - destinate EXCLUSIV tinerilor NEETs cu nivel de ocupabilitate A, respectiv "ușor ocupabil" (rezultat din profilarea realizata de Serviciul Public de Ocupare)

 • Tinerii NEETs care vor absolvi cursurile de competențe antreprenoriale vor avea oportunitatea de a participa la un concurs de idei de afaceri. 9 tineri NEETs vor fi selectați în vederea acordării de finanțări în valoare de 25.000 EURO/ plan de afaceri pentru înființarea unei afaceri (fiecare câștigător va înființa câte o întreprindere care va fi monitorizată timp de 12 luni)

 • Programe de formare profesională (complet gratuite și certificate ANC – Autoritatea Națională pentru Calificări)destinate EXCLUSIV tinerilor NEETs cu nivelurile de ocupabilitate B, C și D, respectiv "mediu ocupabil", "greu ocupabil" și "foarte greu ocupabil" (rezultat din profilarea realizată de Serviciul Public de Ocupare):

  • Curs de calificare nivel 3, durata 720 ore – 240 ore teorie și 480 ore practică - Operator introducere, validare și prelucrare date. Persoanele care finalizează cursul, inclusiv examenul de absolvire, vor primi o subvenție de 3.600 de lei.

  • Cursuri de calificare nivel 2, durata 360 ore – 120 ore teorie și 240 ore practică, în următoarele ocupații: Manichiurist-pedichiurist; Frizer; Sudor electric; Patiser; Lucrător comercial; Lucrător în alimentație - Ospătar. Persoanele care finalizează cursul, inclusiv examenul de absolvire, vor primi o subvenție de 1.800 de lei.

 • Servicii de mediere a muncii (prin care tinerii sunt puși în legătură cu angajatori potențiali și relevanți pentru interesele lor) și burse de locuri de muncă.

Cum vă puteți înscrie?

Completați formularul alăturat pentru a ne transmite datele dumneavoastră de contact. Apoi, în cel mai scurt timp, un expert din cadrul proiectului vă va contacta pentru a verifica dacă îndepliniți condițiile de eligibilitate pentru participarea în proiect, pentru a vă asista în vederea înregistrării la SPO (dacă e cazul) și realizării dosarului de înscriere în proiect.

Despre proiect

Proiectul "NEXT LEVEL – Oportunități de integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est” oferă oportunități de creștere a gradului de ocupare pentru 378 tineri NEETs din Regiunea Sud-Est, prin:

 • susținerea dezvoltării antreprenoriatului și finanțarea de afaceri noi

 • programe de formare profesională

 • servicii de mediere a muncii.


Proiectul este implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în calitate de Beneficiar și Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE) în calitate de partener în perioada 29 Iunie 2022 – 28 Decembrie 2023 (18 luni).

Cum vă poate ajuta formarea profesională continuă?

 • Obțineți calificare/certificare, dobândiți cunoștințe și competențe relevante în domenii cu cerere pe piața muncii

 • Dobândiți competențe profesionale cerute de angajatori – munca în echipă, comunicare, eficientizarea lucrului, gestiunea timpului etc.

 • Vă ajută să vă orientați către un domeniu de activitate de interes, fie ca antreprenor, fie ca angajat

 • Vă oferă un avantaj la angajare și vă îmbunătățește CV-ul, crescându-vă șansele de a ocupa un loc de muncă.


Despre PTIR

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) este singura organizație patronală la nivel național și european ce susține, apară, promovează și reprezintă interesele profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători din România, stimulând și promovând spiritul antreprenorial în rândul tinerilor și asigurând accesul acestora la cunoștințele legate de funcționarea socio-economică a întreprinderilor.

Despre CCSE

Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE) are ca obiect principal de activitate – alte forme de învățământ. Firma își concentrează activitatea pe asigurarea de servicii de formare profesională, completată de servicii de informare și consiliere, oferind astfel soluții concrete pentru activitatea de mediere a muncii. CCSE este furnizor de formare profesională autorizat să desfășoare aproximativ 130 programe de formare pentru diverse meserii/ocupații.


Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.